Ne razumem, je l’ ovo Vučić proglasio diktaturu?

„Srbija će nastaviti svoj put ka EU… jer je to najbolje za građane Srbije, bez obzira da li oni misle da je to tačno“, istakao je Vučić.“

BLIC

A mene to onda podseti na ovo:

„Democracy is not simply a periodic right to mark a cross on a ballot paper.

It also depends upon a relationship between government and governed, on a sense of common affinity and allegiance.

It requires what the political philosophers of Ancient Greece called a ‘demos’, a unit with which we the people can identify.

Take away the demos and you are left only with the ‘kratos’ – a state that must compel by force of law what it cannot ask in the name of patriotism.

Daniel Hannan

8 thoughts on “Ne razumem, je l’ ovo Vučić proglasio diktaturu?

  1. dok ne vidim izvornu izjavu, nista ja blicu ne verujem i da napisu da je dan dok je dan…..one tri tacke posle izjave mi tako smrde.

  2. Nisam gledala TV, a ni čitala online vesti, sem jutarnjeg programa..Zanima i mene cela izjava, ako je tako-onda smo džaba krečili.

  3. To je svakako poželjna retorika, bar dok suđenje između Srbije i Hrvatske ne završi. Kada bi retorika bila drugačija, tek tada bismo bili sigurni da ćemo izgubiti spor.

    Mi smo u takvoj situaciji da moramo da govorimo da nešto želimo jer to neko želi da čuje, kao što i Dodik tvrdi da RS treba da uđe u NATO pa to nikako da se desi.

    Mislim da kritična tačna upravo buduća presuda protiv Hrvatske, ako je ne bude bilo, ili ako bude na štetu Srbije, onda više nema foliranja. Do tada mogu da trpim Vučićeve priče.

  4. Slažem se da moramo da govrimo ono što se od nas očekuje, ali ovo je bilo po mom mišljenju prilično „nezgrapno“ rečeno. Hoću reči, o nekim stvarima se morati voditi računa.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s