U pripremama za novi post…

U pripremama za novi post, koji već nedelju dana spremam i u kojem ću onako pošteno da se proserem, za trojicu…

U utorak su članovi neke opskurne anarhističke grupe bacili molotovljeve koktele na grčku ambasadu u Beogradu. U saopštenju između ostalog kažu da su to uradili u znak solidarnosti sa grčkim anarhistima. Meni je najsmešniji bio ovaj deo vesti:

„Kako nezvanično saznajemo, jedan od pet mladića, koliko ih je bilo u grupi, bacio je zapaljive „koktele“ na zgradu. Na zidu su nacrtali slovo „A“. Posle napada neki su ušli u taksi, a ostatak se pešice zaputio ka centru grada.“

Samo još nedostaje: „…ušli u taksi i zaputili se u svoje vile na Dedinju…“.

Ovo je zemlja u kojoj ne postoje pravi sindikati. Ovo je zemlja u kojoj cenu rada određuje isključivo poslodavac i koja konstantno opada. Ovo je zemlja u kojoj se sve što vredi našlo u rukama nekolicine ljudi.

Ovo je zemlja u kojoj naši estradni anarhisti, u pripremama svog „antifašističkog“ marša, šalju interni mejl (video sam ga svojim očima) svojim članovima sa uputstvima kako da sarađuju sa policijom i daju im brojeve telefona advokata YUCOM-a kojima se mogu obratiti u slučaju nekih problema. Pazite, YUCOM! To vam je ona Biljana Kovačević-Vučo! No comment.

Ovo je zemlja u kojoj su, prošle nedelje u Kragujevcu, pripadnici privatnog obezbeđenja (mnogi od njih navijači, huligani)  pretukli bivše radnike ko zna kako privatizovane fabrike „22. decembar“.
Gde su tada bili naši drugovi „ljuti anarhisti“ da zaštite te ljude“? To je bilo možda previše za njihove nežne urbane dušice? Bili su možda zauzeti besmislenim bacanjem molotovljevih koktela na grčku ambasadu“.

Srbijo i Bogu si teška.

Dakle, u pripremama za novi post, koji već nedelju dana spremam i u kojem ću onako pošteno da se proserem, za trojicu…

Modena City Ramblers, fenomenalna obrada….

NO PASSARAN za fašističke falange!

One thought on “U pripremama za novi post…

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s