Durmitor epilog ili, …my comments: KRETEN

Konačno evo i epiloga kao što sam obecao…

Sutradan se vreme pokvarilo, padala je neka susnežica i bilo je vreme da se kupimo sa planine. Dok se ostatak ekipe spremao za Beograd, ja sam se spustio kod naših zajedničkih prijatelja Jelene i Ivana. Ivan je inače „stara kajla“ u AOB-u (a i Jelena) i bez obzira što se u zadnjih nekoliko godina vratio da živi u Podgorici ostao je jedan od naših najeminentnijih članova. Tamo je skupio ekipu sa kojom je osnovao OCP (Outdoor club Podgorica, imate link sa desne strane).

Put od Žabljaka do Podgorice, preko Šavnika? Pa ne znam…bilo je maglovito, sivo i sumorno, padala je kiša. A Šavnik…pa kad dođete tamo shvatite da Pljevlja i nisu tako loše mesto za život 🙂 Jedina svetla tačka – veliki zaleđeni vodopad u kanjonu reke Bukovice. Kada se pojavio iza jedne krivine, vilica mi se otvorila do kolena. Samo je bljesnuo onaj plavi „water-ice“, desetine ledenih sveća koje su se viseći iznad ponora Bukovice, spojile u ledenu zavesu široku oko 40m, a na pojedinim mestima isto toliko visoku (duboku). Neverovatan prizor. Počeo sam da se vrpoljim na sedištu, pa sam onda zalepio facu za prozor autobusa, pa sam kopao po rancu da izvučem foto aparat….Naravno nisam stigao, autobus je več zamakao za krivinu. Čovek na sedištu pored, me je zapanjeno gledao. Pa dobro, pitate vi, ok lepo jeste, ali čemu baš toliko ushićenje?

LJUDI, TO NIJE SAMO LEPO….TO SE I PENJE!!!

Kao ilustraciju evo šta su momci iz OCP-a, radili na jednom drugom vodopadu u kanjonu Komarnice dok sam se ja tog dana klackao od Žabljaka do Podgorice.

Slike objavljne uz blagoslov OUTDOOR CLUB PODGORICA

U Podgorici me dočekao Ivan. Kod njih veselo. On i Jelena pokušavaju da se izbore sa galopirajučim raspadom sistema. Dva mala klinca jedan dve godine, drugi dva meseca. Ja ih zezam da sad kad krenu na penjanje, imaju još jednu navezu (Junior & Junior). Kad jedan prestane da zaurlava, drugi preuzme štafetu. U prkos svemu tome, izuzetno topla i prijatna atmosfera. Ceo Badnji Dan, lila kiša kao iz kabla. Proveli ceo dan u kući, zezajuči se sa klincima. Ivan me pita „Evo, vidiš i…kad ćeš ti?“. Moram da priznam da mi je tog dana to više puta palo na pamet. Klinci koliko god da su naporni, stvarno su fenomenalni.

Ivan i ja tu noč zaglavili do tri ujutru u nekim teškim temama. Počeli od kvantne mehanike, pa preko limita matematičke logike i Gedelove teoreme nekako završili na pojmu nepoznatog i ljudskoj (ne)mogučnosti da ga spozna. Iako ni jednom nije izgovoreno njegovo ime, imao sam utisak da je Onaj sa kojim sam imao kratak razgovor u Osojnim Gredama, tu negde oko nas. I da nam se blagonaklono smeška, kao nerazumnoj deci tog ranog Božičnog jutra.

Hram Svetog Đorđa u Podgorici

Božić osvanuo lep,nekako smiren, sunce se promaljalo kroz oblake. Gledali liturgiju na tv-u pa posle otišli u park na Goricu, prošetali podmladak. Na kraju svratili do crkve Svetog Đorđa. Valja se Božić je. Vratili se taman na fenomenalan raštan sa suvim mesom. Tako dobar raštan nisam skoro imao priliku da jedem (svaka čast Ivanovoj mami). Sve, u svemu dva i po izuzetno prijatna dana, provedena sa prijateljima, u izuzetno toploj atmosferi kakvu dugo nisam osetio.

I eto tako…Posle se vratio u Beograd…

Za efektan kraj ovog epiloga, evo kratkog odlomka iz mail-a koji je moj otac poslao jednom svom prijatelju, pošto sam ja njemu poslao link ka ovom blogu kada sam završio četvrtu epizodu:

———————————————————————————————-

„….kad imas vremena uloguj se na donji link i vidi sta moj budala sin radi

Interesantno je i uzbudljivo ako imas vremena i strpljenja da procitas.

P.S. my comments: KRETEN “

———————————————————————————————-

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s